Nyhetsbrev

SPISS sender jevnlig ut nyhetsbrev pr. e-post.

Hvis du vil motta slike nyhetsbrev ber vi deg melde deg på dette ved å klikke på bildet av mannen med listen.

Velkommen!

Ny samtalegruppe for voksne fra høsten 2019

SPISS arrangerer samtalegruppe for voksne med Asperger syndrom / Høytfungerende autisme sammen med Akershus fylkeslag av Autismeforeningen i Norge fra høsten 2019.

Sted: Hos FFO Akershus, Solheimveien 62, 1473 Lørenskog (trykk på adressen for kart).

Inngang via døren til venstre for Hurtigruta Carglass, heis opp til 3. etg.  

Datoer (alt er mandager):

2019: 23.09, 14.10, 04.11, 25.11 og 16.12. 

2020: 06.01, 27.01, 24.02, 16.03, 20.04, 11.05, 25.05 og 15.06. 

Tid: Kl. 18 - 20

Les mer og meld deg på HER 

SPISS-PRISEN 2019

Fridtjof Eilertsen

For aller første gang deler vi i SPISS ut en pris til noen som har utmerket seg det foregående året med sitt bidrag til autismebefolkningen. Vi har sett etter noen som har gjort mer enn man kan forvente av en person og som på sin måte har bidratt til at mennesker med autisme/Asperger syndrom har fått økt livskvalitet.

SPISS-Prisen er i år tildelt FRIDTJOF EILERTSEN. Fridtjof har selv Asperger syndrom. Han er en meget aktiv person. I tillegg til å jobbe for virksomheten Ridderne, som er en virksomhet som jobber opp mot personer med utviklingshemming, med særlig fokus på bruk av tvang og makt, jobber han også som avlaster for to barn med autisme, er aktiv og høyt verdsatt i styret for Autismeforeningen i Akershus, holder foredrag om å leve med Asperger syndrom, er engasjert i orienteringssport og stiller alltid opp for klubben i sitt hjerte, Stabæk.

Tidligere har Fridtjof jobbet som dagpappa og i barnehage. Der var han godt likt og hadde en unik kontakt med barna. På samme måte beskriver de familiene han nå er avlaster hos hans umiddelbare og unike kontakt med barna med autisme og hvordan de opplever at han gjør en fabelaktig innsats for dem. I sine foredrag bidrar Fridtjof til økt kunnskap og forståelse av autisme og gir inspirasjon til både personer med egen diagnose, pårørende og fagfolk.

Fridtjof beskrives som en person som alltid setter andre foran seg selv og som alltid tar de svakestes side. Han oppleves som en del av familien hos de to familiene han er avlaster for og de beskriver ham som tillitsvekkende, til å stole på, selvgående, et ekte ja-menneske, intelligent, oppegående og hjertevarm. Videre beskrives han som en som er samfunnsengasjert og opptatt av miljøet og av tekniske "duppeditter". Et eksempel på de to sistnevnte er at han er innehaver av El-bil, El-sykkel og El-sparkesykkel! 

Alle de vi i SPISS har spurt, sier enstemmig at er det noen som virkelig fortjener denne prisen, så er det Fridtjof Eilertsen!

Vi i SPISS finner derfor at Fridtjof Eilertsen er en verdig vinner av SPISS-Prisen, takker for alt han har gjort for autismemiljøet i Norge og ønsker ham hjertelig lykke til videre! Gratulerer!

Harry Thompson ønsker velkommen til PDA konferanse i Oslo

Line Lotherington og Benedikte Hasle Mo ønsker velkommen til PDA konferanse i Oslo

Richard Woods ønsker velkommen til PDA konferanse i Oslo

Torill Fjæran-Granum ønsker velkommen til PDA konferanse i Oslo

Stian Orm og Jon Arne Løkke ønsker velkommen til PDA konferanse i Oslo