Skoleangst hos nevrodivergente elever

Skoleangst hos nevrodivergente elever

Dette nettkurset handler om bakgrunnen for mangelfull eller manglende deltakelse i skoleaktiviteter og/eller et mer eller mindre fravær fra skolen, hos nevrodivergente elever med diagnosene autisme/Asperger syndrom, ADD/ADHD og Tourettes syndrom, kalt "utviklingsforstyrrelser" i diagnosemanualen. Det handler om hvordan du tidlig kan oppdage at en elev er i ferd med å utvikle skoleangst  og ufrivillig skolefravær, samt ikke minst om hva du kan gjøre for å forebygge eller snu utviklingen, og hva du kan gjøre når skoleangsten / skolefraværet er alvorlig. Du har kanskje deltatt på andre kurs om utviklingsforstyrrelser og/eller skoleangst før? Men da kalte de det vel kanskje skolevegring eller skolenekting?

I dette kurset flytter vi fokus fra elevens atferd (vegre/nekte) til elevens følelse og grunnlaget for at eleven deltar mindre på skolen – nemlig skoleangsten! Det handler om at eleven IKKE KAN, ikke at han eller hun ikke vil! Hvis vi skal løse dette problemet og støtte eleven, kan vi derfor ikke starte med å legge skylden på ham/henne! I stedet for å snakke om hva vi skal gjøre MED eleven, fokuserer dette kurset på hva vi kan gjøre SAMMEN MED eleven med skoleangst!

I dette kurset lærer du å identifisere, forebygge, dempe og håndtere skoleangst, inkludert mangelfull eller manglende skoledeltakelse og delvis eller fullstendig skolefravær, hos nevrodivergente elever. Enten du har en spesifikk person i tankene når du oppsøker denne kompetansen, eller du ønsker å bli en ressursperson på området, så vil dette kurset gi deg kompetansen du trenger!

Etter endt kurs vil du kunne:

• Identifisere tidlige tegn på skoleangst hos nevrodivergente elever
• Finne fram til mulige årsaker til elevens skoleangst og eventuelt reduserte skoledeltagelse
• Forebygge utvikling av skoleangst
• Velge effektive strategier for å dempe og redusere skoleangst
• Tilpasse undervisning og hvordan du møter eleven, til elevens læringsstil, nivå, dagsform og kommunikasjon
• Møte eleven ved hjelp av lavaffektive strategier
• Sette inn effektive tiltak for å tilbakeføre elever med skoleangst til skolen
  og mye mer!

Kurset har 8 moduler:

Nytt & Nyttig, om oppdateringer i kurset (våren 2025): Om hvilke endringer og oppdateringer som er gjort, blant annet endringer av begrepsbruk og endringer ut fra ny opplæringslov (av 2024).

Modul 1: Om hva skoleangst innebærer, om de ulike diagnosene og om hvordan skoleangst kan identifiseres hos disse elevene. Du vil også lære om vanlige vegringsstrategier og om hvordan du kan kartlegge mulige årsaker til redusert skoledeltakelse.

Modul 2: Om mulige årsaker til skoleangst inkludert risikofaktorer, hva en PDA-profil innebærer, samt andre mulige årsaker. Du vil også få kunnskap om en stressmodell og hvordan denne kan brukes både for å kartlegge stressfaktorer og for å regulere elevens belastninger.

Modul 3: Om forebygging av skoleangst, som hva det er viktig å vite om den enkelte elev, hvordan du best kan tilrettelegge og hvordan voksnes væremåte har betydning. Du vil lære om affektmodellen, lavaffektiv tilnærming og PDA-strategier, samt om anbefalte metoder og hjelpemidler.

Modul 4: Om hva motivasjon er, samt om ulike motivasjonsmetoder. Du vil også få kunnskap om hvordan du kan tilpasse motivasjonsarbeidet til ulike elever og tema. 

Modul 5: Om ulike tiltak du kan iverksette når skoleangst er under utvikling og om tilpassing av undervisning og hvordan du møter eleven når det gjelder læringsstil, nivå, dagsform og kommunikasjon. Du vil også få kunnskap om hvordan du kan registrering av tiltakenes effekt.

Modul 6: Om hva du kan gjøre for å hjelpe eleven tilbake til skolen, når eleven allerede har begynt å holde seg hjemme og om hvordan skole og hjem kan holde kontakten, hvordan du starter prosessen med tilbakeføring til skolen og om alternativer til å komme tilbake til skolen.

Modul 7: Bevis på bestått kurs. Du får 50 spørsmål fra hele kurset. Dersom du vil, kan du svare på disse spørsmålene. Når du har minimum 85% riktige svar, vil du få et sertifiseringsbevis.

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for alle som er opptatt av nevrodivergente barn og unge og av hvordan de kan bidra til å forebygge og redusere skoleangst. Det betyr at kurset er tilpasset både de som jobber i skolesystemet og de som lever med og støtter barna og ungdommene på hjemmebane. Du kan ta kurset som privatperson eller som ansatt, alene eller som del av en gruppe.

Dette er inkludert i kursprisen:

  • 8 moduler med i alt 40 leksjoner med faglig innhold på temaet skoleangst hos nevrodivergente elever
  • Mulighet til å få et sertifiseringsbevis som dokumenterer at du har bestått kurset
  • Forum i kursportalen der du kan legge inn dine spørsmål og kommentarer og få svar innen kort tid, samt lese spørsmål og svar fra andre kursdeltagere
  • Mulighet for gratis en-til-en samtaler med kursleder/admin
  • Tilgang til alt dette i et helt år fra påmelding!

PRIS:

Tilbudspris Kr. 6500,-  Full pris er kr. 12.500,-

For skoler og ev. andre arbeidsplasser, gir vi rabatter med utgangspunkt i hvor mange som er påmeldt fra samme sted:

  • 2-4 påmeldte fra samme arbeidssted: 10% avslag i pris
  • 5-9 påmeldte fra samme arbeidssted: 20% avslag i pris
  • 10 eller flere påmeldte fra samme arbeidssted: 30% avslag i pris

Skal du melde på fra en arbeidsplass og trenger faktura? Send en e-post med navn og e-postadresser til deltakerne, samt faktura-informasjon - til post@spiss.no 

Sjekk ut

Vennligst dobbeltsjekk e-postadressen din.
Vi sender kvittering og annen viktig informasjon til denne e-posten.

Bestillingssammendrag

Skoleangst hos nevrodivergente elever

Bli en god støttespiller for eleven!

NOK 12.500
Totalt beløp NOK 12.500

Betalingsinformasjon

Alle transaksjoner er sikret ved hjelp av 256-bit kryptering.

Dette sier noen av de tidligere kursdeltakerne:testimonials  1 SKATestimonials 2 SKA

VELKOMMEN PÅ KURS!